1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Startmotor is niet stuk witte blokje niet..STARTRELAIS?

Discussie in 'Archief' gestart door eddy-r, 29 jan 2010.

  1. eddy-r

    eddy-r Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 jul 2009
    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT-er
    Locatie:
    Flevoland
    Ik stond met mijn Golfke in Almere toen hij niet meer wilde starten. :smt010
    Volgens de ANWB is de startmotor stuk want toen er even 18 volt werd opgezet wilde de auto wel weer starten.

    Nou heb ik begrepen dat er een verschil is tussen een startmotor van een automaat en een handgeschakelde.

    Nou zie ik op Carpartsdirect dat er verschillende zijn ... 0,7 kw en 0,95 kw .. vanwaar de verschillen want het prijsverschil is giga. :shock: 0,7 voor +- 163 en de 0,95 voor meer dan 250 voor nieuwe...

    Heeft er iemand nog een goede/gereviseerde startmotor liggen voor een 1.8 2H automaat (Bj 1989) in de aanbieding?
     
  2. cabbymark

    cabbymark Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    19 feb 2006
    Berichten:
    2.541
    Leuk Bevonden:
    1
    Trofeepunten:
    38
  3. mvm

    mvm Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    22 mrt 2004
    Berichten:
    9.647
    Leuk Bevonden:
    1
    Trofeepunten:
    38
    Beroep:
    Bedrijfswagenmonteur
    Locatie:
    Brummen
    Re: Startmotor automaat

    En als het niet je daily is ..... dan zou ik de startmotor eraf halen en laten reviseren :!: ... je weet wat je hebt en je bent dan het goedkoopst goed klaar ;-)
     
  4. de Hunter

    de Hunter Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    10 mei 2005
    Berichten:
    1.817
    Leuk Bevonden:
    5
    Trofeepunten:
    38
    Locatie:
    Friesland
    Re: Startmotor automaat

    Hij doet het nog steeds niet, soms schijnen die automaat startmotors door warmte problemen te geven waardoor ze (tijdelijk) niet willen starten.
    Vlgns mij wel een topic over te vinden met de zoekfunctie :idea:
     
  5. eddy-r

    eddy-r Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 jul 2009
    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT-er
    Locatie:
    Flevoland
    Re: Startmotor automaat

    Ik heb een dag gewacht en weer geprobeerd maar het mocht niet baten

    revesie is misschien dan de oplossing... Ff topic zoeken dan hoe ik dit het beste kan doen
     
  6. Mees

    Mees Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    14 nov 2004
    Berichten:
    12.496
    Leuk Bevonden:
    37
    Trofeepunten:
    48
    Beroep:
    ondernemer
    Locatie:
    Terug op den Bult....:D
    Type cabrio:
    MK1
    Kleur:
    Zwart met roest.
    Bouwjaar:
    1993
    Re: Startmotor automaat

    Tik met een hamer op geven.

    Groet, Mees
     
  7. Webertjuh

    Webertjuh Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    15 aug 2008
    Berichten:
    919
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Re: Startmotor automaat

    Ik zal maar even een klein linkje geven.

    Had het al eerder gehoord maar wist even niet meer waar het stond,

    Maar heb het gevonden.

    Tis int engels maar daar komen we in deze tijden ook wel weer uit dacht ik.

    Linkje in PDF formaat

    Ik hoop dat het gaat helpen.

    Groet Weber
     
  8. eddy-r

    eddy-r Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 jul 2009
    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT-er
    Locatie:
    Flevoland
    Re: Startmotor automaat

    Dank voor de reacties!

    als het meezit ,als het weer het toelaat, ga ik morgenavond met een kennis (/monteur/golf-corrado gek) de startmotor eruit halen en dan bekijken wie er de revesie mag gaan doen.

    Kennis gaf deze als advies: http://www.autoelectralelystad.nl/
     
  9. ScareMercy

    ScareMercy Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    17 jul 2008
    Berichten:
    74
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    6
    Locatie:
    Siebengewald
    Re: Startmotor automaat

    Ik zou als ik jouw was eerst eens een startrelais ertussen zetten met fatsoenlijke kabels. 99,9% dat het dan opgelost is. Ik heb zelf een splinternieuwe startmotor gekocht destijds (mede door een afgebroken ophangpunt op de oude startmotor). En na een maand gaf deze ook weer dezelfde problemen. Dit komt puur doordat de startmotor word opgewarmd door het uitlaatspruitstuk en daardoor meer stroom nodig heeft dan de brakke standaard bekabeling kan leveren. Deze ervaring deel ik volgens mij met meer als driekwart van de mk1 automaatrijders :-D
     
  10. eddy-r

    eddy-r Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 jul 2009
    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT-er
    Locatie:
    Flevoland
    Re: Startmotor automaat

    toen we nog niks gedaan hadden dacht ik laat ik eens proberen of de auto weer wilt starten...startte de auto gewoon weer... :)

    toch ook even onder de kap gekeken... luchtslang even aan de kant gedaan.. maar we konden er van bovenaf niet goed bij... dus hebben besloten de slang weer terug te plaatsen en gaan een zaterdag plannen om hem op een brug te zetten..
    resultaten laten dus nog even op zich wachten... maar dan ook gelijk maar ff naar de kabels controleren... en of er een hitteschild bij de startmotor zit..... nu hebben we nog niks kunnen ontdekken van een hitteschild.. maar we hadden er ook niet echt goed zicht op.
     
  11. michel

    michel Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    21 jun 2001
    Berichten:
    2.669
    Leuk Bevonden:
    3
    Trofeepunten:
    38
    Beroep:
    Accountmanager Ctrack Benelux b.v.
    Locatie:
    Nederland
    Re: Startmotor automaat

    En hoe is dit afgelopen?
     
  12. Strooyer

    Strooyer Bezoeker

    Lid geworden:
    13 feb 2005
    Berichten:
    798
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    16
    Beroep:
    autoschade hersteller
    Locatie:
    Friesland
    Re: Startmotor automaat

    Zoals R1 racer al zei, bij de automaat zit de starter achter op de motor bij de uitlaat.
    En door dat de starter achterop zit komt hier ook geen rijwind om te koelen.

    Door de warmte blijft de starter plakken en wil de auto na een rit niet meer starten.
    Ook zijn de start relais geen optie (vind ik )

    Het probleem is dat er te weinig stroom op de starter komt.
    Wat ik he gedaan is van af de starter een dikke(25mm) kabel gelegt tot de stekkers bij het schutbord.
    Ook de bekabeling van de starter naar de accu heb ik 25mm kabel liggen
    Heb toen gelijk een soort hitte schilt gemaart tussen de starter en de uitlaat

    Ik rij met een 2.0 8v van een golf 3 in een golf 1 cabrio automaat en heb nooi meer start problemen gehad
    Er zit een starter op van een diesel automaat van 2,5pk

    Ik kan wel wat foto's maken als je wil

    Edit:

    [​IMG]

    De bovenste stater in de originele, de onderste heb ik er nu op zitten.
     
  13. eddy-r

    eddy-r Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 jul 2009
    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT-er
    Locatie:
    Flevoland
    Re: Startmotor automaat

    Oke...hoe is het afgelopen... dit vind ik zelf vaak ook intressant om te weten...
    Maar zelf nog niet zover gekomen om dit topic volledig te maken.

    De andere startmotor is er ingezet/laten zetten door een kennis... starten? Nee... helaas :cry:
    Wel zaten rond de startmotor nog keurig de hitte schiltjes.. nooit los geweest denk ik want die zaten goed vast geschroefd.

    Toch het witte blokje misschien? was al wel een keer geopperd in een ander topic bij eerdere startproblemen.. MAAR meneer van de ANWB wist zeker dat het aan de startmotor lag.
    Door de dikke USA kniebalk konden we niet 1-2-3 bij het contactslot komen om de boel door te meten. we kwamen inmiddels tijd te kort om de klus af te kunnen maken. Noodoplossing gemaakt dat als we de cabrio willen gebruiken dat we een draad tegen de accupool houden en dan start ie.
    Toch het witte contactslotblokje maar besteld bij de dealer.. en is inmiddels binnen (zonder kortingen € 36) moet nog worden vervangen..

    Nu gaan nog een dag plannen dat het blokje geplaatst wordt en dan worden ook gelijk maar de distributie riem en snaren vervangen.
     
  14. michel

    michel Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    21 jun 2001
    Berichten:
    2.669
    Leuk Bevonden:
    3
    Trofeepunten:
    38
    Beroep:
    Accountmanager Ctrack Benelux b.v.
    Locatie:
    Nederland
    Re: Startmotor automaat

    Goed dat je het post!

    Ik heb hier ook een ongewillig kreng liggen. De solenoid werkt niet, nog geen klik. Dus die zet ik over van een normale startmotor voor handbak. Dan doet ie het hopelijk weer. Ik wil even testen of alle functies van de sloper het doen voor ik mensen met defecte onderdelen opzadel ;-)

    Succes met de verdere werken!
     
  15. eddy-r

    eddy-r Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 jul 2009
    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    ICT-er
    Locatie:
    Flevoland
    Startmotor automaat niet stuk witte blokje niet.. STARTRELAI

    Onderdelen vervangen... Snaren.. Distributie.. En het witte blokje!!!

    Auto startte wel geteld 1x ... Nu zegt iemand van de dealer dat het aan een startrelais ligt bij de zekeringen kast...
    Weet iemand welke en heeft er Misschien 1 om mee te testen...
     
  16. kaboens

    kaboens Bezoeker

    Lid geworden:
    11 nov 2006
    Berichten:
    419
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    16
    Locatie:
    Zwolle
    Re: Startmotor automaat

    Er wil ook nog wel eens oxidatie optreden in de zekeringskast. In de zekeringskast zitten koperen verbindingen die wel eens wit-groen uit willen slaan. Dit kan ook de startproblemen veroorzaken.
     

Deel Deze Pagina