1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Spankabel dak kapot

Discussie in 'Archief' gestart door cabrio95, 18 feb 2011.

  1. cabrio95

    cabrio95 Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    18 feb 2011
    Berichten:
    1
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Heej allemaal!

    Ik heb een vraag over mijn cabrio.. Ik merkte verleden week met al die regen dat er flink wat water achter
    de bijrijdersstoel in mijn wagen stond. Bij het kijken waar het water vandaan kwam meende ik te voelen dat
    de spankabel van mijn dak aan de bijrijderskant niet meer gespannen en mogelijk zelfs gebroken is. Ik heb een
    kunststoffen dak. Heeft iemand hier ervaring mee? En is het mogelijk bij een kunststoffen dak ook enkel de spankabel te vervangen, want
    eerlijk gezegd ben ik niet van plan een heel nieuw dak op mijn auto te laten maken....

    Alvast bedankt!
     
  2. Florisnr1

    Florisnr1 Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    12 nov 2009
    Berichten:
    1.658
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    36
    Beroep:
    Slijter / Assistent Makelaar
    Locatie:
    Amersfoort
    Spankabel is zelf wel te repareren als je een beetje handig bent.

    er zit aan de achterkant een haakje en aan de voorkant een haakje waar de kabel aan geklemd moet worden. het is alleen wel een lastige plaats om te vinden als je niet precies weet hoe en waar het zit.
    als je je binnenhemel iets los haalt aan de voorkant zit er achter het metale plaatje van de kaphaak een veer waar dan waarschijnlijk nog een restand van de kabel aan zit. (zie foto) [​IMG]
    aan de achterkant zit de kabel aan het stukje frame dat tegen de achterruit zit. hier kan je makkelijker bij denk ik.
    je moet gewoon even voelen of je een haakje voelt, of dat je misschien de kabel nog voelt.

    het lastigste van alles is denk ik de kabel door het dak heen krijgen...

    Succes!

    PS via het forum zijn er wel mensen die je een spankabel kunnen leveren
     
  3. mkaddict

    mkaddict Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    12 nov 2010
    Berichten:
    496
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    0
    Beroep:
    heftruckchauffeur
    Locatie:
    rotterdam
    is wel te vervangen wel een rotklusje maar goed is te doen

    succes ermee :-D
     
  4. Mice

    Mice Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    4 jul 2006
    Berichten:
    4.671
    Leuk Bevonden:
    3
    Trofeepunten:
    38
    Beroep:
    Boasie
    Locatie:
    Emmen
    Spankabel vervangen is prima te doen.
    ook wel bij een kunststof kap, je moet alleen wat voorzichtiger zijn als je dak al wat ouder is.
    Kleine tip: Zorg dat je een ringratelsleuteltje 10 hebt/krijgt anders draai je je een ongeluk aan dat moertje.
     
  5. Draco

    Draco Moderator Medewerker

    Lid geworden:
    3 jul 2004
    Berichten:
    14.502
    Leuk Bevonden:
    54
    Trofeepunten:
    48
    Locatie:
    Veluwe
    Hij heeft een mk3 zo te zien...zit dacht ik wel ietsje anders (ik heb niet opgelet toen bij mij vervangen werd :twisted: )
    Ik zou met een pvc dak toch eens gaan sparen voor iets nieuws...bij mijn mk3 toen ik hem kocht heel op de knikpunten, maar op de stiknaadjes liet ie water door, zag je niet van buiten, wel van binnen boven de achterruit :shock:
     
  6. redclassic

    redclassic Aktieve bezoeker

    Lid geworden:
    10 aug 2007
    Berichten:
    3.751
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    36
    Beroep:
    motorfiets monteur Eigenzaak
    Locatie:
    naast de buren
    spankabel is te vervangen
    is bij een mk3 best te doen

    ik kan je de kabels wel leveren
    en je een instructie geven hoe te werk te gaan

    ja mag ook altijd even langs komen
    maar dat licht er net aan waar je weg komt


    mvg Henrie
     
  7. Robert bruls

    Robert bruls Nieuwe bezoeker

    Lid geworden:
    5 aug 2020
    Berichten:
    1
    Leuk Bevonden:
    0
    Trofeepunten:
    1
    Geslacht:
    Man
    Kleur:
    Groen
    Goedemorgen allemaal ik heb het zelfde probleem kan iemand mij een verzoendelijk omschrijving geven hoe ik dat precies moet gaan doen.
    Mvg Robert bruls
     

Deel Deze Pagina